25 juni 2020

Blog jij of blog ik?

Zakelijk bloggen: iedereen doet het. Bijna elk bedrijf deelt regelmatig content in de vorm van een inspirerende blog. Maar dat mag niet de reden zijn om het ook te gaan doen. Wat wel de reden moet zijn, vertel ik je hier.

Blog schrijven
1. Online zichtbaarheid vergroten met bloggen

De aandacht van je doelgroep is kostbaar. Hoe zorg jij dat je deze krijgt? En dat je niet vergeten wordt? Het regelmatig delen van content helpt je hierbij. Enerzijds gaat het om opvallen, anderzijds gaat het vooral om ‘er zijn’. Gezien worden. En blijven. Houd daarom een bepaalde frequentie aan voor het delen van een blog. Bijvoorbeeld één keer per maand.

2. Expert rol tonen met bloggen

Jij bent specialist in jouw vakgebied. Dat mag je laten zien. Sterker nog; dat móét je laten zien. Zo win je het vertrouwen van je doelgroep. Door je kennis en ervaringen te delen, zet je jezelf neer als expert. Zelfs informatie die voor jou als vanzelfsprekend lijkt, kan voor een ander zeer bruikbaar zijn. Een weblog is een perfect podium om je kennis en ideeën met de wereld te delen. Door te schrijven over zaken waar je verstand van hebt, vergroot je de kans dat anderen je vertrouwen. Het draagt dus bij aan je reputatie.

3. Inspireren met bloggen

Met een blog kun je je doelgroep inspireren. Het grote voordeel is dat je doelgroep je blog leest wanneer ze hier echt tijd voor hebben. Die tijd zullen ze er ook aan besteden, zolang het interessant genoeg is natuurlijk. Met een blog kun je hen inspireren en overtuigen om over te gaan op een bepaalde actie.

4. SEO optimaliseren met bloggen

Bloggen draagt bij aan je vindbaarheid in Google. Hoe het algoritme van Google exact werkt, weet helaas niemand. Maar het is bekend dat regelmatig bloggen je score in de zoekresultaten stimuleert. Door de meest gebruikte zoekwoorden toe te voegen op de juiste plekken in je SEO-tekst. Google kijkt ook naar hoe vaak je een nieuwe blog publiceert. Wanneer je dit regelmatig doet, wordt jouw pagina eerder als interessant gezien.

5. Netwerk vergroten met bloggen

Bloggen kan een manier zijn om je netwerk uit te breiden. Een blog kan namelijk een gespreksopening zijn. Soms word je benaderd naar aanleiding van iets wat je hebt gedeeld. Daarnaast push je jezelf door te starten met bloggen om de laatste ontwikkelingen actief te volgen. Zodat je hierop in kunt spelen met interessante content.

Zakelijk bloggen

Ook de voordelen benutten van zakelijk bloggen? Als tekstschrijver in Utrecht help ik je graag bij het bereiken van je doelgroep. Laten we kennismaken.